verbinding

Herstel de verbinding in je interne organisatie

CLOSING THE GAP

In de afgelopen jaren heb ik tientallen ondernemers gesproken en hen gevraagd naar hun uitdagingen. Velen daarvan zijn gericht op o.a. de zorg van het vinden nieuwe klanten, wet- en regelgeving, financiering, ICT & veiligheid en het behoud van klanten. Dit wordt bevestigd door een recent onderzoek van de Kamer van Koophandel (Bron: KvK onderzoekspanel 2019 door bureau MWM2).

Opvallend is dat veel van de zorg van ondernemers gericht is op de omgeving. Men kijkt minder naar de interne organisatie, de verbinding, samenhang van elementen en de cultuur binnen het bedrijf. Juist terwijl dit zo bepalend is! Dit is namelijk één van de oorzaken waarom ondernemers met regelmaat een afstand ervaren tussen zichzelf en zijn/haar medewerkers. Ze spreken niet meer dezelfde taal en zijn in een ander spectrum van de tijd aan het werk (toekomst vs hier en nu). ‘The Gap’…

Hoe krijg je iedereen weer aangehaakt? En hoe zorg je voor de juiste verbinding?

Ik verbind in negen stappen de (oorspronkelijke) strategische ambitie weer met de tactische- en operationele doelstellingen. Én vertaal deze op praktische wijze naar management- en medewerker niveau. Zodat iedereen weer  ‘aligned’ is. Wat levert dit op:

  • Meer rust
  • Meer werkplezier
  • Nieuw en verbeterd perspectief – Minder verloop
  • Minder verzuim – Behoud van kennis & expertise
  • Een échte relatie met de klanten – Ondernemerschap, eigenaarschap en leiderschap
  • Loyaliteit

Met als gevolg dat het resultaat van de onderneming beter wordt. Dit is overigens niet alleen meetbaar in omzet en marge. Juist de ‘zachte’ gedragskant is van grote invloed op het resultaat. Denk maar eens na over het effect van een slechte sfeer binnen een team of organisatie…? Dat kan desastreus zijn.

Hoe blijf jij ‘in verbinding’ met je mensen? En welke uitdagingen kom je hierbij tegen?

Mijn cadeau aan jou zijn 10 vragen om te beantwoorden. Dit geeft je inzicht en bewustzijn. En helpt je de verbinding(en) binnen je organisatie weer te herstellen. Klik hier en vermeld in de onderwerp regel ‘vragenlijst’. Dan stuur ik je deze per mail toe. 

Heb je daarna vragen? Of wil je gewoon sparren? Neem dan gerust contact met mij op. Veel plezier met het zorgvuldig beantwoorden van deze vragen.

Interesse in een kop koffie en een goed gesprek? Neem dan even contact met me op.